לחץ להפעלת אפשרויות נגישות
Design Plus
אלבום עיצוב פנים לבית פרטי בגשר הזיו
האזורים הצפוניים של ישראל אולי לא דומים לנופים שלמרגלות ההר פוג'י או מאצ'ו פיצ'ו שלפני כאלפיים שנה, אך ישנם למרגלות רכס הסולם בתים בהם משתלבים נפלא תרבויות שונות וסגנונות עיצוב מכל רחבי הגלובוס. כמו בבית המקסים הזה השוכן בקיבוץ גשר הזו, שבין נהירה לראש הנקרה, בו התערבבו בצורה להנאתם מסורת הבנייה היפנית, הגדולה של בני האינקה והחיבוק הישראלי החם.

דיזיין פלוס ביצע בפרויקט זה עבודות אדריכלות פנים ועיצוב פנים. כל החללים עברו שינוי יסודי, אם כי הדיירים ביקשו לשים דגש על סלון. ומה יכול להיות יותר דגשי ולרכז סביבו עניין כה רב, אם לא קיר אומנותי עבודת יד? כך נוצר הקיר הזה שלקח את המסורת האינקית העתיקה כבסיס ליצירת חוויה ויזואלית ורגשית בנוסח מודרני.

לשם יצירת הקיר השתמשנו בטכנולוגיית חיתוך בגבס וציפוי בגוון של 'כסף גרמני'. הוא הוקם על רקע הטקסטורה הגסה של הקיר בגוון אפור סגול ותאורה נסתרת המקיפה אותו ומבליטה. התקרה המונמכת בעלי קווים גיאומטריים ישרים והרצפה המוגבהת דמוי שיש, משלימות את הקו והרעיון הוויזואלי של עיצוב פנים.

היי-לייט נוסף בסבלון היא מעין במה, מוגבהת ומובלטת אשר משמשת לפינת ישיבה אינטימית וחמימה. גובהה 15 ס"מ ובתחילת דרכה היא הייתה בסך הכל מדרגה ומטעמים טכניים שלא אפשרו להסירה, הפכה לפינת ישיבה. אך הרעיון האמיתי הוא למעשה ליצור הפרדה ויזואלית בין פינת הישיבה ושאר האזורים באופן ספייס הגדול.

הריהוט בפינת הישיבה נעשה בהזמנה אישית כדי להתאים לצרכים של המשפחה ולשטח הקיים, כמו כל שאר הריהוט החל ממטבח ועד המזנון של הטלוויזיה שהוכנו בהזמנה אישית. להשלמת התמונה תלינו וילון לא שגרתי עם הדפסים בסגנון טכנו-מודרני.

בפינת האוכל נבנתה ויטרינה, גם היא כמובן בהזמנה אישית במסגרת שירות של דיזיין פלוס – תכון, עיצוב ויצירת רהיטים בהזמנה אישית. רוחבה של הוויטרינה לא גדול במיוחד אך היא מאוד קומפקטית ונראית מרשימה על רקע התאורה, שגם מפרידה ויזואלית בין פינת האוכל לשאר האזורים בחלל הגדול.

מצידה השני של פינת האוכל אפשר לראות את המדרגות, שגם הן משלימות ויזואלית את הרעיון העיצובי של החלל כולו. המטרה הייתה לעשות קונסטרוקציה קללה ומיוחדת. בחרנו להשתמש במתכת ועץ ולתת להם הבלטה באמצעות הקיר המעוטר גרפיקת שליכט צבעוני.

הקומה השנייה של הבית תוכננה ועוצבה לחוד, באופן עצמאי. בחלוף שלוש שנים מיום הקמתה של הקומה הראשונה, עשו הדיירים תוספת בנייה. בקומה שנייה ממוקם חדר שינה של הורים ועוד שני חדרי ילדים, מיני סלון ומבואה.

הרעיון שעמד מאחורי עיצוב פנים בחדר השינה של ההורים, היה רעיון עם ניחוח יפני,
תוך שימוש מסיבי בעץ כהה וקירות בהירים נקיים, התחומים בתוך צורות גיאומטריות ישירה. כך, גם התקרה, גם הקירות וגם הרצפה קיבלו מנה גדושה של עץ, בחלקו לשימוש פונקציונלי ובחלקו לשימוש דקורטיבי. העץ הוא האלמנט המרכזי כאן לכן גם הוא קיבל הבלטה על ידי תאורה נסתרת חמה ונעימה. השידות ליד המיטות (הכנו אותן בהזמנה אישית) מזכירות פנסי רחוב יפניים. כמה רומנטי…
X